#NotAlone – Εκστρατεία κοινωνικού αντίκτυπου & 16 ημέρες Ακτιβισμού κατά της έμφυλης βίας

#NotAlone – Εκστρατεία κοινωνικού αντίκτυπου & 16 ημέρες Ακτιβισμού κατά της έμφυλης βίας

25 Νοεμβρίου – 10 Δεκεμβρίου 2021

Το ART HUB Athens, για δεύτερη συνεχή χρονιά, υποστηρίζει και συμμετέχει ενεργά στην ετήσια διεθνή εκστρατεία κατά της έμφυλης βίας, αρχής γενομένης στις 25 Νοεμβρίου, με διάρκεια 16 ημερών, έως τις 10 Δεκεμβρίου- Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το #NotAlone αποτελεί το επίκεντρο, και την φετινή καμπάνια κοινωνικού αντίκτυπου, με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και τη κατά δύναμιν πρόληψη ορατών και μη μορφών έμφυλης βίας, δει της βίας κατά των γυναικών. 

Οφείλουμε όλοι μας, να αποτινάξουμε το πέπλο της σιωπής και να συνδράμουμε με κάθε μέσο στην καταστολή της βίας, η οποία είναι σωματική, λεκτική και ψυχολογική. Υπό αυτόν τον γνώμονα το ART HUB Athens, μέσω των κοινωνικών του δικτύων, καθώς και σε φυσικούς χώρους, ανακοινώνει καθημερινά art challenges στα δίκτυά του, θα παρουσιάσει φορείς και δίκτυα που ασχολούνται έμπρακτα με το θέμα και διοργανώνει εικαστική έκθεση φιλανθρωπικού χαρακτήρα από τις 10 έως τις 12 Δεκεμβρίου στην The Project Gallery, απ’ όπου τα κέρδη θα ενισχύσουν σκοπούς και δράσεις κατά της έμφυλης βίας.

Σε συνεργασία με τους NIKI TRIANTAFILLOPOULOU @nikiamanikia_tattoo, ELENA KARANIKOLOU @missy_merida, MARIA MYLONA @rimalyma, AGGELIANNA KORONIOU @foxy_lady11, ELEFTHERIA MAKROGLOU PANOUSAKI @eleftheriamakpan, θα προβληθούν βίντεο προσωπικών μαρτυριών, ενώ συγχρόνως θα παραχθούν αφίσες για την όλη δράση, οι οποίες θα τοιχοκολληθούν σε διάφορα σημεία της πόλης των Αθηνών, και θα χρησιμοποιηθούν εκτενώς στο διαδίκτυο.

Η Σιωπή, σκοτώνει.

#NotAlone. 

ART HUB Athens


 

AGGELIANNA KORONIOU @foxy_lady11
AGGELIANNA KORONIOU @foxy_lady11

 

NIKI TRIANTAFILLOPOULOU @nikiamanikia_tattoo
NIKI TRIANTAFILLOPOULOU @nikiamanikia_tattoo

 

MARIA MYLONA @rimalyma
MARIA MYLONA @rimalyma

 

ELEFTHERIA MAKROGLOU PANOUSAKI @eleftheriamakpan
ELEFTHERIA MAKROGLOU PANOUSAKI @eleftheriamakpan

 

ELENA KARANIKOLOU @missy_merida
ELENA KARANIKOLOU @missy_merida

 

#Not Alone | Ομαδική Έκθεση Τέχνης για καλό σκοπό από το ART HUB Athens στην Αθήνα | The Project Gallery

Το ART HUB Athens με την υποστήριξη της The Project Gallery παρουσιάζει, στις 10-12 Δεκεμβρίου 2021, την ομαδική έκθεση τέχνης φιλανθρωπικού χαρακτήρα #Not Alone, με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών και σκοπό τη στήριξη κακοποιημένων γυναικών.

“Η κρίση αξιών που διέπει την Ελληνική κοινωνία, η ελλιπής παιδεία καθώς και η αποσιώπηση της βίας εν γένει, αποτελούν κύριους παράγοντες της έξαρσης των γυναικοκτονιών τα τελευταία έτη. Η λίστα των θυμάτων αυξάνει συνεχώς, ενώ οι επιζώσες συνεχίζουν να βιώνουν συντριπτικά και σε καθημερινή βάση, το ψυχολογικό και σωματικό τραύμα · το οποίο προκλήθηκε από άνδρες που θεώρησαν και θεωρούν, ότι κατέχουν τη γυναίκα, ως υλική μορφή και όχι ως ανθρώπινη ύπαρξη. Οφείλουμε όλοι μας, να αποτινάξουμε το πέπλο της σιωπής και να συνδράμουμε με κάθε μέσο στην καταστολή της βίας, η οποία είναι σωματική, λεκτική και ψυχολογική.”

Σύγχρονοι καλλιτέχνες, εγνωσμένης αξίας δωρίζουν έργα τέχνης, η πώληση των οποίων υποστηρίζει έναν κοινωνικό σκοπό, δίνοντάς τους έτσι συλλεκτική αξία. Τα έργα θα διατίθενται σε ενιαία τιμή, 100€. 

Σκοπός της έκθεσης είναι να στηρίξει όλους όσοι έχουν ανάγκη, να ευαισθητοποιήσει καλλιτέχνες, και να αναδείξει τη Τέχνη ως σημαντικό μέσο κοινωνικής αλλαγής.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων, θα διατεθούν για τη στήριξη φορέων κατά της έμφυλης βίας.

Συνεισφέροντας στους σκοπούς της έκθεσης, η e.ProjectGallery προσφέρει 100  limited edition digital prints, τα οποία πλαισιώνουν τα υπόλοιπα πρωτότυπα έργα, και διατίθενται σε χαμηλότερη τιμή εκείνων, 50€. 

Η έκθεση αποτελεί δράση της φετινής εκστρατείας #NotAlone | Εκστρατεία κοινωνικού αντίκτυπου & 16 ημέρες ακτιβισμού κατά της έμφυλης βίας, η οποία χάριν της περσινής επιτυχίας και της σημαντικής στήριξης που δέχτηκε το ART HUB Athens από καλλιτέχνες, συνεχίστηκε με περισσότερες δράσεις.

Η συνεισφορά όλων μας, θα συμβάλλει στην καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης επιζήσασων γυναικών.

Η Σιωπή, σκοτώνει.

#NotAlone. 

ART HUB Athens – ART for Social Change

 

* Την εκστρατεία στηρίζουν ένθερμα και έμπρακτα η ART in your Hand και το Couleur Locale.

 


 

Πληροφορίες

Διοργάνωση: ART HUB Athens

Εκθεσιακός Χώρος: The Project Gallery, Νορμανού 3 (εντός της στοάς), 1ος Όροφος, Μοναστηράκι, Αθήνα. Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε ΑμεΑ. 

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. 

 

Opening: Παρασκευή 10/12/2021 17:00- 23:00

Διάρκεια: 10/12- 12/12 Σαβ-Κυρ 12:00- 23:00

Στο χώρο θα τηρούνται όλα τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του Covid19, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών αρχών.

Email: info@arthubathens.org / info@theprojectgallery.gr

Website: https://arthubathens.org / http://www.theprojectgallery.gr/

Είσοδος: ελεύθερη

Translate »